wij werken samen met

SAMENWERKINGSVERBANDEN

Als podotherapeuten werken we veel samen met andere disciplines. In overleg met u kunnen we onze bevindingen bespreken met andere disciplines om uw klachten nog beter te kunnen behandelen. Voorbeelden hiervan zijn huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, cesartherapeuten, orthopedisch schoenmakers en pedicures en medisch pedicures.

Fysiotherapie Goudberg

Sinds 1995 werken wij samen met Praktijk Goudberg. Deze samenwerking heeft vele voordelen. De nauwe samenwerking zorgt ervoor dat we aanvullende onderzoeken en behandelingen kunnen betrekken in ons eigen podotherapeutisch handelen. Dit zorgt ervoor dat we beschikken over extra onderzoek en behandelmogelijkheden van uw klachten.
Wij zoeken altijd naar de juiste behandeling van uw klacht. Vaak is dat binnen onze praktijk binnen handbereik omdat we over specialisaties beschikken binnen onze podotherapie praktijk en nauw samen werken met Fysiotherapie Goudberg.
www.praktijkgoudberg.nl

Fysiotherapie Rydell

Ingmar Rydell is sportfysiotherapeut en is op dit moment verbonden als sportfysiotherapeut aan twee Triathlon teams. Een uit de eredivisie triathlon, de ander uit de tweede divisie triatlon.
In het verleden is Ingmar jaren als fysiotherapeut verantwoordelijk geweest voor de verzorging en begeleiding van hockey dames 1 en heren 1 van SCHC uit Bilthoven.
De raakvlakken sportfysiotherapie en podotherapie zijn natuurlijk enorm. Het maken van een goede bewegingsanalyse, met de daarbij behorende klachten analyse is bij Ingmar, in samenwerking met Podotherapie De Bilt – Bilthoven, in zeer goede handen.

www.fysiorydell.wordpress.com

Fysiotherapie Bilthoven Noord

Zoekende naar de juiste behandeling moeten we soms samenwerken met fysiotherapeuten om het gewenste resultaat te behalen. Een fysiotherapeut is een paramedicus die zich bezig houdt met de behandeling van klachten aan het steun en bewegingsapparaat van de mens. De behandelingen van de fysiotherapeut kunnen ervoor zorgen dat bepaalde klachten beter te reduceren zijn.

www.fysiobilthoven.nl

Praktijk Oefentherapie Cesar

Zoekende naar de juiste behandeling moeten we soms samenwerken met oefentherapeuten of cesartherapeuten om het gewenste resultaat te behalen. Een oefentherapeut is een paramedicus die zich bezig houdt met de behandeling van klachten aan het steun en bewegingsapparaat van de mens. De behandelingen van de oefentherapeut kunnen ervoor zorgen dat bepaalde klachten beter te reduceren zijn.

www.oefentherapiecesarbilthoven.nl

George in der Maur orthopedische schoentechniek

Sinds 1 juni 2016 is er een samenwerkingsverband opgestart met George in der Maur orthopedische schoentechniek. In sommige gevallen kunnen wij uw klachten niet voldoende verhelpen in uw huidige schoeisel of ander geschikt confectieschoeisel, dan kan het zijn dat (semi)orthopedisch schoeisel benodigd is om u verder van uw klachten af te helpen. Door onze samenwerking is het mogelijk er snel achter te komen of dit in uw geval van toepassing is.

Maandag de hele dag en dinsdag middag houden wij spreekuur in de George In der Maur Beterlopenwinkel, Koningin Wilhelminaweg 497. Voordeel daarvan is dat meteen ook naar geschikt schoeisel kan worden gekeken en worden geprobeerd, uiteraard indien u dat wenst.

U kunt een afspraak voor de locatie Groenekan maken via het telefoonnummer 0346-259459.
Wilt u hierbij dan wel specifiek aangeven dat u een afspraak wenst voor het spreekuur in Groenekan.

www.indermaur.nl

Fysiotherapie en beweegcentrum Karstens & van der Meijden

Sinds 21 februari 2018 hebben wij de samenwerking met deze praktijk, die we gedurende de afgelopen jaren hebben opgebouwd, geformaliseerd.
Omdat samenwerking in de eerste-lijns gezondheidzorg steeds belangrijker is geworden hebben we onderzocht wat de mogelijkheden zijn om patiënten/cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn en iets toe te voegen aan de onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden naast de reeds bestaande samenwerkingsverbanden.
Dit heeft er in geresulteerd dat we m.i.v. 1 mei 2018 zijn gestart met een combinatie-spreekuur (Fysiotherapie/Podotherapie) op de locatie van Fysiotherapie en Beweegcentrum Karstens en van der Meijden in Maartensdijk.
Op dit spreekuur worden klachten bij mensen met problemen aan voeten, het (onderste)bewegingsapparaat en de lage rug of mensen die elders behandeld/onder behandeling zijn maar daar niet verder komen of twijfelen over de juiste behandeling(s-strategie) beoordeeld/gescreend worden door de Fysiotherapeut en de Podotherapeut samen.
Vervolgens kunnen we direct overleggen en een behandelingsplan/strategie opstellen en afstemmen, aan de hand van die bevindingen.
Aansluitend kunnen we, afhankelijk van de gepresenteerde problematiek, zelf een behandeling instellen maar ook kunnen we door- of terugverwijzen naar andere disciplines voor verdere behandeling met onze bevindingen als uitgangspunt.
Aanmelding voor dit spreekuur (uitsluitend op afspraak) kunt u zelf regelen door contact op te nemen via www.fysiomaartensdijk.nl, ronvandermeijden@fysiomaartensdijk.nl of telefonisch via 0346-211913.

Fysiotherapie Op Maat

Zoekende naar de juiste behandeling moeten we soms samenwerken met fysiotherapeuten om het gewenste resultaat te behalen. Een fysiotherapeut is een paramedicus die zich bezig houdt met de behandeling van klachten aan het steun en bewegingsapparaat van de mens. De behandelingen van de fysiotherapeut kunnen ervoor zorgen dat bepaalde klachten beter te reduceren zijn.

www.fysiotherapieopmaat.nl

Voor de diabetische voetzorg werken wij samen met de volgende pedicures:

De diabetische voet vraagt om een speciale behandeling. Bij diabetespatiënten kan het gevoel in de voeten en de doorbloeding verminderen (neuropathie en perifeer arterieel vaatlijden). Daarnaast kan de voetvorm veranderen. Dit betekend dat drukplekken, eeltvorming en dreigende wonden niet gevoeld worden en bestaat de kans dat men hiermee doorloopt zonder te weten dat er problemen optreden. Wonden zullen minder snel genezen bij mensen met diabetes mellitus, daarbij kan er tevens sprake zijn van verminderde doorbloeding.
Dit maakt het des te belangrijker dat de diabetische voet en risicoplekken adequaat behandeld worden. Hiervoor is een multidisciplinaire aanpak nodig met diverse disciplines zoals o.a. de huisarts, praktijkondersteuner, internist, diabetesverpleegkundige, vaatchirurg, orthopedisch schoenmaker en medisch pedicure.
Voor de diabetische voetzorg werken we samen met de volgende medisch pedicures of pedicures met diabetes aantekening:

  Pedicure Marieke Bosch
Jacob van Campenkwartier 3, 3723 AH Bilthoven

Pes Bonitos,
Rose Ramos Sellmeijer
Dolderseweg 138 A, 3734  BD Den Dolder

Esther den Uijl, Huize het Oosten,
Rubenslaan 1, 3723 BM, Bilthoven

Galant hand- en voetverzorging, Henriette Morrees
Burg. De Withstraat 59, 3732 EJ De Bilt

La Ligne, Nadine Pampus
Dolderseweg 89, 3734 BD Den Dolder
www.la-ligne.nl

Ambulant pedicure Yvonne Kramer
Dudokkwartier 1, 3723 AV Bilthoven

Pedicure Coby, Coby Muys
De Wijngaard en ‘D Amandelboom
Bachlaan 99, 3752 HG Bunschoten-Spakenburg
www.pedicure-coby.nl

Looking Great, Lauren Gielis
Bosuillaan 58, 3722 XP Bilthoven
www.looking-great.nl

Pedicure By Lot
Zomervlinderberm 1, 3994 WL Houten

Op goede voet naar balans, Petra Jansen
Akker 16, 3732 XH De Bilt
www.opgoedevoetnaarbalans.nl

Op goede voet, Tiny de Groot
Kon. Julianalaan 80, 3738 VD Maartensdijk

www.opgoedevoet-tinydegroot.nl

Ambulant pedicure Kelly, Bilthoven en omgeving
06-13487544

Schoonheidssalon Vleuterweide
Ankie Zwezerijnen
Leidse Rijn 17, 3454 PZ de Meern

Pedicure Herma de Boever
Valkenierlaan 35, 3721 BL Bilthoven

Pedicuresalon Janet
Kapelweg 8, 3732 GS De Bilt

Pedicuresalon Elizabeth, Bep van Tuijl
Slotlaan 159 – 3, 3701 GC Zeist
www.pedicure-salon-elizabeth.nl

Duim Pedicure, Nicolette Switzer – Duim, Holleblok 44, 1273 EG Huizen
www.duimpedicure.nl

Samen op Goede Voet
Brenda van Dijk
Julianalaan 135, 3722 GH Bilthoven
Bovenkruier 62, 3738 WD Maartensdijk

Daarnaast werken we samen met de volgende pedicures aangaande niet diabetische voetzorg:

Mandy van Noorden
P. Potterlaan 4, 3723 EZ Bilthoven

Germays Schoonheidssalon & Pedicure
La Traviatadreef 19, 3561 KR Utrecht
www.germay.nl

Shirley Lindeman
Koperwieklaan 3, 3722 CB, Bilthoven

Pedicurepraktijk Liana Tieland
Distelvlinder 7, 3722 RN Bilthoven

Jacqueline Pedicuresalon
Troelstraweg 50, 3732 CE De Bilt

Wit Voetje Pedicure Praktijk
Inez Jacobson
Valklaan 9, 3722 ZJ Bilthoven
www.witvoetje.com

Pedicurepraktijk Medica
Nicole Christiaans
Hertenlaan 35, 3721 DK Bilthoven
www.pmedica.nl

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

logonvvp

M.F.J. Gips 10083
B. van Ojen 10750

KP logo

M.F.J. Gips 29900995496
B. van Ojen 19913195696

logonvvdp

B. van Ojen DP012